Innovatie

Online boeken

2013 was voor ons de doorbraak in online boeken. We ontdekten dat hoe beter we in staat zijn de boeking en/of reservering via het einddoel van de klant te laten verlopen, hoe effectiever en rendabeler de activiteit is. Zo vonden de meest succesvolle boekingen afgelopen jaar plaats via grote evenementen (websites), hotelketens, luchthavens en (internationale) stations. De verwachting is dat deze online service sterk in omvang zal toenemen.

In- en uitrijden met de bankpas

Elektronisch betalen met behoud van veiligheid was een centraal thema in 2013. Ons uitgangspunt is gebruiksgemak voor de klant. Dit leidde tot de strategische beslissing dat alle mensen met debit- of creditkaarten onze faciliteiten (waar mogelijk) moeten kunnen gebruiken. De belangrijkste online introductie was dan ook het on-site identificeren en betalen met de Maestro bankpas. Bij binnenkomst wordt de gebruiker aan de hand van de bankpas geïdentificeerd. Pas aan het eind wordt er afgerekend. Veel klanten beschikken over zo’n Maestro betaalpas, maar bescherming van privacy was lange tijd een struikelblok. Met de Payment Card Industry (PCI) Data Security Standard (DSS) zijn de gegevens van betaalkaarthouders beschermd.

De protocollen liggen klaar om dit betalingssysteem op grote schaal uit te rollen. We moeten daarvoor al onze ingang- en uitgangapparaten uitrusten met nieuwe kaartlezers. De programmatuur die de betaling regelt, is de afgelopen drie jaar ontwikkeld, getest en geaudit. Het systeem voldoet nu aan de wettelijke regels die het Europese betalingsverkeer stelt aan privacy en clearing. De gegevens van de kaarthouder worden niet gebruikt bij toegang tot de parkeerfaciliteit. Dit maakt het mogelijk om de betaalkaart als abonnement te gebruiken. Q-Park loopt voorop in de parkeerindustrie met de toepassing van de PCI standaarden.

In het laatste kwartaal van 2013 zijn experimenten uitgevoerd met dit betalingssysteem bij acht Nederlandse Q-Park garages. In 2014 breiden we deze nieuwe betaalmogelijkheid uit naar onze andere faciliteiten in Nederland en de landen Zweden, Finland en Noorwegen. Daarna volgen België, Frankrijk en Duitsland. In Denemarken is dit betalingssysteem al ingevoerd; dit was mogelijk omdat dit land een eigen Debt-kaart kent. Het is nog te vroeg om resultaten van de experimenten te melden.

Mobiel betalen

Na de huidige ontwikkeling waarbij invoer van een kaart nodig is (Dip & Go), volgt tap en go: de bankpas kan worden geïdentificeerd via een contactloze reader (Tap & Go). Dit systeem is in 2014 operationeel.

Digitale betaalbewijzen

Q-Park heeft als doelstelling dienstverlening 24/7 aan te bieden. Het printen van een ontvangstbewijs kent nu nog technische beperkingen zoals vochtigheid en het aanvullen van papier. Q-Park werkt aan digitale betaalbewijzen die van te voren kunnen worden betaald met de betaalpas en gedownload via onze websites. Uiteraard houden we ook hier rekening met de regels voor de veiligheid van privégegevens.

Kentekenherkenning

Q-Park Zuidplein Rotterdam had de primeur van kentekenherkenning in november 2013. Daarna volgden Q-Park Museumplein in Amsterdam en Q-Park Stadsplein in Amstelveen. Al bij het inrijden wordt het kenteken gekoppeld aan het uitgegeven parkeerticket. Na betaling bij de betaalautomaat gaat de slagboom door de kentekenherkenning automatisch open. Deze innovatie verbetert de doorstroming in onze parkeerfaciliteiten. Ook in parkeerfaciliteiten in Frankrijk en Denemarken gebruiken we kentekenherkenning. Ofwel voor het efficiënt handhaven van straatparkeren ofwel als een zeer gewaardeerde dienstverlening voor eigenaren van particuliere terreinen. Denk hierbij aan het vergemakkelijken van kantoren of universiteiten om dagelijks een diversiteit aan gasten toegang te verlenen.

Elektrisch vervoer faciliteren

We spelen in op de langzaam groeiende markt van elektrische voertuigen (inclusief plug-in hybride) door opladen in onze garages te faciliteren. In de Q-Park garages zijn nu al zo'n 400 laadpunten beschikbaar. De fiscale bevoordeling van milieuvriendelijke autotypes gaat veranderen en heeft geleid tot sterk gestegen verkopen in 2013. Desondanks vormen elektrische auto’s nog slechts 0,3% van het totale Nederlandse autopark.